Peretii cortina

 

 

     sunt elemente speciale de fatada care imbraca structura de   rezistenta, iar scheletul lor portant este suspendat de elementele structurale ale cladirii, este  un separator intre interiorul cladirii si mediul inconjurator.


     Este proiectat si realizat pentru a rezista, pe de o parte, infiltrarii vantului si apei, indoirilor si rasucirilor induse de vant sau cutremure - forte ce actioneaza direct asupra unei cladiri, cat si, pe de alta parte, fortelor de incarcare determinate de propria lui greutate.


 

     Peretele cortina confera o distinctie deosebita constructiei careia i se ataseaza, asigurand in acelasi timp perfectiunea detaliului  constructiilor noi , dar si  cladirile vechi pot capata un aspect modernsi atractiv.

Avantajele sunt multiple, incepand de la un design fara limite pana la izolare termica si fonica.

 

     O fatada bine proiectata nu urmareste doar aspecte pur estetice, optimizeaza performanta cladirii pentru a obtine o iluminare eficienta, izolare termica si acustica, precum si o cat mai usoara intretinere in timp a cladirii.

Intalnim pereti cortina:
  • clasici
  • semi-structurali
  • structurali
  • spider
   

 La ora actuala pe piata gasim o multitudine de producatori si sisteme, specialistii Alco Line M.G. va indruma spre alegerea corecta.